۱ تیر ۱۴۰۳، ۹:۱۶

وزیر ارشاد مطرح کرد؛

تأکید شهید رییسی بر استفاده از ظرفیت مساجد در ساخت معماری فرهنگ

تأکید شهید رییسی بر استفاده از ظرفیت مساجد در ساخت معماری فرهنگ

کرج- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شهید رییسی بر استفاده از ظرفیت مساجد در ساخت معماری فرهنگ کشور تاکید داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی عصر پنجشنبه در آئین افتتاحیه طرح ملی اوقات فراغت در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور با عنوان «مسجد، کانون نشاط» گفت: خدا را شاکر هستیم امسال نیز طرح تابستانی «مسجد، کانون نشاط» در حال شروع است، یکی از شعارهای مهم در دولت مردمی شهید رئیسی در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه نهضت بازگشت به مساجد است.

وی افزود: تحلیل ما مبتنی بر واقعیات تاریخی ایران بود، همه حرکت‌های اصیل، عدالت‌خواهانه، دینی و ملی در این سرزمین زمانی به موفقیت رسیده که از ریشه‌های اصیل آن نشان گرفته باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نهضت اصیل اسلامی مردم ایران که از سال ۱۳۴۱ آغاز شد تا امروز که سال ۱۴۰۳ را پشت سر می‌گذاریم ادامه دارد و بر پایه هویت دینی جلو رفته است.

اسماعیلی ادامه داد: مرکز الهام بخش این هویت دینی مراکز دینی و در رأس آن مساجد، حسینه ها و بقاع متبرکه است، مجموع این سازه‌های دینی است که هویت دینی جامعه ما را شکل داده است؛ اگر روند حرکتی هر فرد موفقی در عرصه حاکمیت دینی را مورد توجه قرار دهیم خاستگاه مسجد مهمترین عامل ایجاد انگیزه برای حضور در فضای رشد و تعالی در جامعه بوده است.

وزیر فرهنگ گفت: امام فرمودند مساجد سنگر است و سنگرها را حفظ کنید. در دولتی که برخاسته از گفتمان اصیل انقلاب و اندیشه‌های راسخ امامین انقلاب بود طبیعی بود در حوزه فرهنگ، ایستگاه اصلی و پایگاه با ارزشمان را در مساجد جست و جو کنیم، براساس این نکته مساجد به عنوان نقطه پیشران فعالیت‌های فرهنگی هنری انتخاب شد.

وی افزود: بنا به مشیت الهی و شهادت رئیس جمهور انقلابی، مکتبی و ولایی دولت مردمی در کمتر از سه سال به کار خود پایان می‌دهد ولی این افتخار برای ما ثبت شده که این مسیر را با قوت آغاز کردیم و به نقطه فعلی رساندیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در هیچ جلسه فرهنگی در محضر رئیس جمهور نبودیم مگر اینکه پایه اصلی آن جلسه دعوت به استفاده از ظرفیت مساجد در ساخت ستون‌های فرهنگی و معماری فرهنگ کشور از طرف ایشان بود.

اسماعیلی افزود: به مساجد به عنوان مهمترین جایگاهی که باید در امر فرهنگ، محور باشد، اعتقاد داریم.

وزیر فرهنگ گفت: وقتی مساجد در حوزه فرهنگی به حاشیه رود حتماً جامعه دچار آسیب خواهد شد که با درک این آسیب چنین مأموریتی برای ما ضرورتی دوچندان یافت.

وی افزود: امروز در پایان دوره مدیریت دولت مردمی، خدا را شاکر هستیم که همکاران ما در حوزه مساجد کارنامه قابل قبولی از اهداف محقق شده در اختیار ناظران قرار می‌دهند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حتماً این نقطه رضایت بخش برای ما نیست، زمانی که در محضر رئیس جمهور وضعیت ساختار فرهنگی در کشور را ارزیابی می‌کردیم می‌گفتم فضای مدیریت و بودجه ریزی نظام مدیریتی کشور به گونه‌ای شکل گرفته که بدنه اصلی، تأثیرگذار و هسته سخت پای‌کار اهداف انقلاب به شکل وارونه با حوزه مدیریتی و بودجه نسبت داشته است. یعنی فضای حمایتی در دولت در حوزه فرهنگ در جایگاهی استقرار یافته که فاصله بیشتری با نظام آرمانی ما دارد.

اسماعیلی تاکید کرد: تلاش‌های مهمی را آغاز کردیم تا این حوزه را متحول کنیم که این اتفاق بحمدالله در حال ارتقا است، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در اولویت توجه و نظام برنامه ریزی وزارت فرهنگ قرار گرفته و این چرخه را دوباره تعریف کردیم.

وی افزود: سازوکارهایی را پیش بینی کردیم که بهره اصلی برای حرکت فرهنگی در اختیار جریان‌های اصیل انقلابی قرار گیرد و انشاالله این مسیر قابل بازگشت به عقب نیست و مردم چنین اجازه‌ای نمی‌دهند. ما این مسیر را به پیش خواهیم برد و این مسیر قابل بازگشت به عقب نیست.

وزیر فرهنگ گفت: این مسیر نورانی را در وزارت فرهنگ با راه اندازی قرارگاه شهید آوینی دنبال کردیم و به شورای فرهنگ عمومی استان‌ها، فضای پشتیبانی و نظام بودجه‌ای مستقلی اختصاص دادیم.

وی با بیان اینکه شرط اصلی در تخصیص بودجه‌ها بعد غیر دولتی نهادهاست، افزود: در بدو ورود به مسجد شهدای گمنام را زیارت کردم، پذیرفته نیست وارد مسجد شویم و فرزندان جریان انقلاب از امکانات حداقلی گلایه داشته باشند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مراکز کانون‌های فرهنگی هنری در مساجد باید بیشترین سهم را در برنامه‌های فرهنگی هنری کشور داشته باشند و این افراد در رأس حمایت‌ها و پشتیبانی‌ها هستند.

وزیر فرهنگ در حاشیه این مراسم از نمایشگاه فعالیت‌های قرآنی و طرح «هر مسجد یک پایگاه قرآنی» نیز بازدید کرد.

طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» در راستای غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان مسجدی با تمرکز بر هماهنگی، هم‌افزایی و بالا بردن کیفیت فعالیت کانون‌های مساجد سراسر کشور در طول تابستان برگزار می‌شود.

این طرح از ابتدای تیر آغاز و تا ۱۵ شهریورماه ۱۴۰۳ ادامه دارد.

کد خبر 6143140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha